Translate

úterý 22. července 2014

Hurááááááá..........!!!

Snad po 100 hodinách práce deka zdárně dokončena! A předána! A komu...?
Mamce

Nevím, jak to jiné děláte, že ty Vaše deky stihnete v mnohem-mnohem lepším čase!
Né, že by tato vize nebyla zpočátku taky přede mnou..... ale, když jsem měla prvních 15 hodin krájení a sešívání pruhů za sebou a následně tyto sešité pruhy rozkrájela na pravoúhlé trojůhelníky....jaké bylo moje procitnutí, že mi to dá sotva na půl deky!!!!!
Byly to hodiny a hodiny sešívání trojúhelníků k sobě, nekonečné rozžehlování švů a zase další krájení pruhů, abych to celé dala dohromady!

Když už jsem byla ve 3/4 deky, začala jsem z hrůzou koukat, že se ta kupička látek (celých 7m!) z té nádherné kolekce 
  natolik ztenčila, že jsem začala mít obavu, že mi to na lem kolem celé deky prostě nedá! 
Pomóóóc!!!
Naštěstí mi pomohla Martina (U Vincenta), která už z této kolekce šila taktéž deku a vlastnila ještě části této kolekce.  
Marti, moc-moc děkuju♥moc jsi mi pomohla:o))
...vyšlo to a ještě mi zbyly nějaké ty menší kousíčky látek + kus lemu, že třeba dojde ještě na nějaký ten polštářek k dece!

A podle kterého vzoru, že se šilo? Nikdo jiný, než další velká ikona a to:
A kdyby jste se některá chtěla do podobné deky pustit, vzor, který je volně ke stažení, najdete TADY
/"Sexy Hexy Love Quilt"
 


Na spodek deky  a na kraje topu jsem použila béžovou bavlněnou látku posetou větvičkama v bílé barvě.
Uvnitř deky je použit hlazený vatelín 120g.
A proquiltováno je nití COATS Dual Duty béžové barvy (color 8530).
Vše nakoupeno v krámku u Lady Patchwork.

Moje 1. proquiltovaná deka, nedopadlo to až tak zle, co říkáte?

....a taky speciálně musím "vypichnout", že která jste se bála, že textilní lepidlo ve spreji je na nic, že stejně nebude držet - Holky, držíííí.....a fest!!!
Mívám totiž skvělé nápady! a jeden z nich co mě napadl byl, že vatelín přilepený ke spodní straně deky uhladím i nožkami (pěkně od prostředka jako, když bruslíte), prostě žádné vlnky! Vlnky nebyly, ale u kraje mě už začaly lepit nohy, tak jsem z deky seskočila na tu betonovou podlahu (kompletovala jsem v sušárně, protože doma bych se s dekou prostě nevešla).... a už to bylo jen samé "mlask"..."mlask". Následoval ještě lepší nápad, naskočit do botiček a vyjet do pátého patra umýt si nožky. A to byl problém - doma jsem sundávala své nazouváky jako bufy, co jsme nosily jako malé, když jsme si je pořádně promáchaly. Moje nazouváky mají totiž i beránka :o)))



 Na lem jsem teda fakt pyšná - vysnila jsem si pruhovaný, chtěla jsem, aby tam byly obsažené všechny látky z kolekce. 
Jak na to, najdete TADY.
....mně se ho povedlo přišít i z 2. strany strojově, z čehož jsem měla ohromnou radost!

Krásné léto


35 komentářů:

  1. Pavli, nádhera, jsem z Bellet, kde jsem zahlédla jen jednu fotku, utíkala hned sem, jestli náhodou.... nechtělo se mi čekat. :-) Opravdu krásná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, já si říkám, kterápak toto je, tak jdu pátrat a ona to Ivet!
      No, hned si jdu Tvůj blog uložit! Jak jsem uviděla tu nádhernou modrou krabici z Echina a na něm autobusy, tak jsem věděla, kam Tě mám zařadit:o)))

      Vymazat
  2. Moc Krásná a smekám Klobouk mě by,Ta,deka trvala let :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radano, mně taky!, ale tlačil mě čas (pod nátlakem jedu jak drak!) a tak velkého kostlivce už bych si teprvá nemohla dovolit schovávat v tom našem pidi-bytě:o))
      ....a moc děkuju:o))

      Vymazat
  3. DOČETLA JSEM JEDNÍM DECHEM ♥
    DEKU UŽ JSEM CHVÁLILA A KOMENTÁŘ JE TAKY BEZVA ..LEPIDLO TÉŽ POUŽÍVÁM ..NEVÍM JAK TY ,ALE JÁ NECHÁVÁM TAK DEN PROSCHNOUT ..PROTOŽE JINAK JSEM MĚLA DOST ZNEČIŠTĚNÝ STROJ ,ALE JINAK JE SUPER.
    .PAVLI NĚJAK MI PŘESKOČIL CAPS LOCK ..za což se omlouvám a přeji krásné prázdniny ..♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příště budu chytřejší! o)))) Lada z krámku byla na dovolené a čoveče, návod jsem měla v polštině. Jediný, co jsem z toho přeložila, tak, že mám stříkat ze vzdálenosti 20 cm - takže to jsem skvěle dodržela!
      Prošívat jsem začala až následující den, protože než jsem vylezla ze sušárny byly 2 hodiny ráno a připadalo mi, že mám z toho všeho vykloubený ruce a nohy.
      Další den jsem nezaznamenala, že by se mi něco lepilo - jehla i stroj to zvládaly bravurně a navíc jsem to prošívala i s vrchním podáváním (mám JANOME 6600 - zlatíčko, kolikrát jsem měla zaječí úmysly, jestli nekoupit ještě lepší stroj, vyšší třídy nebo s vyšívákem, ale zase si říkám, že fakt mi toho zvládá tolik, že mu to nemůžu udělat!!!)

      Vymazat
    2. Pavli tak to jsi šila správně druhý den ..vidíš :-)) ten první den je to fakt dost vlhké a lehla je pak jako bys vjela do žvýky ..taky mám 6600 ku a pravdu díš ..jsem ho taky chtěla vyměnit ,že nemá volné rameno ,ale myslím ,že se budu raději snažit i bez něj ..pa pa ♥

      Vymazat
    3. Volné rameno - tak nad tím si občas taky zakleju - možná proto se dost vyhýbám malým projektům.... Ale zase si pak řeknu, že když jsem spoustu věcí zvládla v jako náctiletá na šlapací LADĚ, tak proč to nedat na elektronice!
      Navíc mám Janomku 3 a půl roku a zatím bez jediné závady! (rychle zaklepat) Je to fakt držák!

      Vymazat
  4. No pááni Pavli, čekala jsem že se ve finále přilepíš nohama k podlaze:-)))
    Deka jasně že úžasná!!
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by bylo v tom případě, kdyby si "chlapeček nevzal botičky!" jak říkal Čuřil :o))

      Vymazat
  5. Pavlí, je úžasná!!!!! Moc se ti povedla. Ten velký vzor vypadá skvěle. A zrovna včera jsem Ti posílala odkaz na slevu u Mráze na Art Gallery. Taky se s ní mohli vytasit dřív, co?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačííí, no, to jdu juknout na toho Mráza.... to mu určitě přišla nová nadílka z Art Gallery, když jsou nasazený slevičky. Ajajaj!!!! Že bych zhřešila?
      Deka měla hrozně velký úspěch - mamka ji furt hladila, jak nějakou svátost a ty barvičky k ní do bytu fakt tak nádherně sedly, úplně to tu místnost prozářilo!

      Vymazat
  6. Pavli, tá deka je úplne božská! Fakt nádherná a krásne ušitá! Vôbec sa nečudujem, že ju mamka vkuse hladkala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, určitě se do ní pusť - výsledek stojí za to!
      ...a ty óbr hexagony si vyloženě říkají o moderní látky!

      Vymazat
  7. Pavli....vynaložené úsilí bylo najisto veliké....ale stálo to za to....nááááádhera...slyšíš ten potlesk...zaslouženě:-)
    Hezké letní dny,Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, děkuju:o))) ....a tobě taky krásné léto!

      Vymazat
  8. Pavli, už jsem ti to psala - je nááádherná!!! Botanica byla jedna z prvních kolekcí, co jsem začala vnímat a poznávat a upřímně: miluju ji :-)
    Deka je skvělá a určitě udělala obrovskou radost - krásně letní, jen lehnout a zasnít se... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, krajanko z mých rodných končin, včera jsme propsaly noc ;o))

      Vymazat
  9. Nádherná květinová deka. Moc hezky prošitá. Oproti původnímu návodu není v jednom směru symetrická. Byla by moc malá nebo by nevyšla látka. Ale symetrie je estetikou idiotů, takže je nádherná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moniko, to máš pravdu.... mně vyrostla deka do úctyhodných rozměrů cca 230x180, aby mohla sloužit zároveň jako přehoz přes rozloženou sedačku a nemusela se s tím mamka každý den sklízet. Původní návrh by vyšel na menší deku a do čtverce.

      Vymazat
  10. moc se ti povedla! gratulace k pokořené metě a parádnímu kousku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, ono taky díky Tobě, když jsem viděla do čeho se máš odvahu pouštět a pak to prostě dáš - no, prostě jsi mě nahlodávala tak dlouho, až dozrál ten správný čas.... a já do toho šla po hlavě!
      (Však bedlivě sleduju oba tvé blogy:o))

      Vymazat
  11. Krásné, také mám v plánu zdolat v létě svého kostlivce z Chateau Rouge. Byly to jedny z prvních látek od Bellet. hezké léto..... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, Tobě taky krásné léto.... a budu se těšit na hotového kostlivce:o)

      Vymazat
  12. Pavli, chtěla bych být "Tvou" mamkou ze zcela zištných důvodů!
    Deka se Ti vážně moc povedla a nachechtala jsem se při čtení o lepidle......

    PS- stále myslím na tašku od Tebe. Jen člověk míní a okolnosti mění :o)
    Před čtvrt rokem nám zemřela panímáma a tudíž finance šly jinou cestou. A druhá rodina nějak nechce spolupracovat na nákladech.
    Přeji Ti krásný večer. Eli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliško, to mně mrzí, že máte takové starosti doma:(( (...jak nedrží rodina pohromadě, stojí to vždycky za "..."! Přítel by mohl taky vyprávět...)
      Koukám, že nejsem sama, kdo nemá tento rok nějšťastnější (někdy si říkám, jestli by nešlo to číslo 2014 vymazat z kalendáře).
      Já mám teď dovču a tak jsem zvědavá, co mě po nástupu do práce vlastně čeká... jestli teda ještě práce bude (jak si to páni poslanci upečou-viz zákon o hazardu)

      Tak na lepší časy.... (aspoň jsem Ti vykouzlila úsměv na tváři s lepidlem:o)), drž se, holka! Pavlína

      Vymazat
  13. Pavli je nádherná, je mi ctí, že jsem mohla pidipřispět k takovému dílu! Vážně to schramstlo 7m? To je teda mazec... Jsi nesmírně šikovná a mamce závidim, já se zmohla jen na kostičky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, ahóóój!
      Fakt, že jo - 7m!!! Taky jsem na to koukala. Z té zelené mi zbylo tak 15-ti cm pruh a z bílé s květy ještě mnohem menší kus. A pak nějaké pidi zbytky z těch mých + asi metr a kousek z lemu. Dohromady s těmi od Tebe jsem měla tedy 8,5 m.... takže tenhle vzor fakt dost "schlamstne":o))
      ...třeba zas na Vánoce vznikne nějaký ten polštář do sady z těch zbytečků, byla by škoda to nevyužít (na kabelku už mi to stejně nevyjde, to jsou fakt malé kousky)

      A kostky jsou náhodou moc pěkný na dekách, to já jen, že jsem chtěla zas trošku něco jiného a myslela jsem si, že toto bude jednoduchý vzor a že to bude taky odsejpat (to jsem si ale hodně fandila:))

      Ale co tedy musím uznat, že látky od Pat Bravo jsou fakt skvělý na deky! ....látka se nijak zbytečně nehne, tím jak je hustá vazba a ani žádné velké třepení na okrajích...
      To asi budou všechny látky z Art Gallery mít takovou strukturu...

      Vymazat
  14. Deka je úžasná, moc gratuluji k dokončení. Smekám nad její velikostí. A to počtení nemá chybu. Myslím, že tak to má mnoho z nás. To nekonečné řezání a sešívání a zase řezání ve mě také vyvolává beznaděj. A když se začalo nedostávat látky, to muselo být hrozné. Je fajn, že jsi našla pomocné ruce. To, co jsi ušila je super dílo ze super látek. A přeji hezký zbytek dovolené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, děkujuůůů.... a "zaplaťpánbůh" za to, že tak rády syslíme látky:o))
      Taky krásné léto!

      Vymazat
  15. Pavli, deku som už videla v Belletgalerii, ale nedá mi opäť nenapísať. Je proste nádherné, krásna kolekcia látok, nádherný patchworkový vzor si zvolila a lém je fakt pecka. Ja sa nečudujem, že ti to trvalo tak dlho, lebo ja by som nad ňou strávila určite ešte dlhší čas, lebo mne všetko neuveriteľne dlho trvá, lebo chcem mať vždy všetko tip-top.
    Takže srdečne pozdravujem a môžeš byť na seba fakt pyšná. Tvoja mamka určite žiarila šťastím.
    Krásne leto.
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, já taky nevím, kolik to bylo přesně času... a ani to nechci počítat:o))
      ....mým hnacím motorem byla mamka a abych ji nepřivezla ukázat polotovar (vždyť já šila ještě 12 hodin v kuse před odjezdem v tom největším pařáku!)
      Ale ta radost v máminých očí za to rozhodně stála!!!

      Já si taky vždycky naplánuju, co bych všechno chtěla stihnout a hlavně v jakém čase, ale realita je většinou jiná:o)) ....jsem takový puntíčkář (v tomhle na mě znamení Panny přesně sedí!)

      Krásné léto i Tobě♥ Pavlína

      Vymazat
  16. deka je nááádherná a určitě to stálo za to !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renčo, děkujuůůůůůůůůů a krásné léto:o))))

      Vymazat
  17. Love this quilt especially seeing the quilting on the back. Bravo!

    Hillary

    OdpovědětVymazat

Díky za navštívení, za každý Váš komentář...... :o)))
Pavlína