Translate

středa 17. dubna 2013

Komu se nelení, tomu se JELENííííííííí !!!

Nevím, jestli jsem propadla vyloženě jelenům nebo jsem chtěla jen něco strašně bláznivého, barevného a taky s nádechem folklóru....... taky jsem "strašně nutně" potřebovala novou tašku, protože fakt jsem si za celou dobu spíchla jen jednu......

Po velkém plánování, nekonečných náčrtech přišla Bellet s další taškou v kurzu, která okamžitě vyřešila jeden z mých problémů, jaké zvolit ouško, aby se kabelka podobala mým představám. Strašně mi to ulehčilo práci a další namáhání mozkových závitů, abych nešila celou tašku pokus, omyl.
.......už takhle se rýsovala má vysněná jako "vyšší dívčí"

Nemluvě o tom, jakým jsem propadala stavům, že strašně nutně potřebuju "VYŠÍVÁK". 
V té době jsem u Lady v krámku narazila na její známou, která slyšela náš rozhovor, naše řečnění o vysněných vyšívacich strojích a jen tak mezi řečí plácla, že kdysi vyšívala na šicím stroji!
STOP!!! ......měli jste vidět, jak jedna jediná věta zafungovala na mý mozkový závity, stopla celý náš rozhovor a já se začala soustředit jen a jen na tu paní! Popravdě nevím, jestli jsem u toho  stačila zavřít papulu.....každopádně jsem na paní zírala, jak na nějakýho stvořitele:o))

A ona....... 
...............ona jen tak mezi řečí vytáhla "z rukávu další trumf!
Na kousku látky přede mnou ležel motýl vyšitý na šicím stroji - hltala jsem všechny informace, střídavě hladila motýla - pravda na omak výšivka působila tvrději na rozdíl od klasiky, ale výsledný dojem mě uchvátil!!!

Pak už následovalo další kolo nákresů a úvah jak nejlépe přenést motiv na látku - já zvolila šedou koženku s brusem...... no a konečný výsledek - vyšívání bez vyšíváku nebo je to ještě pořád quilt?

Každopádně já jsem s výsledkem fakt spokojená.......
........a to je ONA



Jo a abych byla holka jak z cukrkandlu, ušila mi babazinka mikču 
a na moje přání, jak jinak, než s růžovými detaily, 
skřítkovskou kapucí a pořádným střapcem!






47 komentářů:

  1. Cože????? To je vyšitý na koženku normálním šicím strojem? No já padáááám. Ta taška je naprosto úúúchvatnáááá, jelen překrásný a Ty jsi teda fakt jednička! Moooc krásná kabelka!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano-ano, na šicím stroji..... vím, že jsem mohla vyšívat pěkně ručně a v závěru mi to dalo možná i stejně tak práce, ale má touha po vyšíváku byla tak silná, že jsem to musela prubnout:o)

      Vymazat
  2. To si děláš srandu????
    To je něco nádhernýho, neskutečnýho.... Ty jsi neskutečná!
    Jdu to rozchodit :o))
    Kabelka je bomba, Pavlí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliško i já to šla s kabelkou rozchodit do města!

      Tak jsem zas snad na čas ukojená a nebudu si připadat jako kovářova kobyla:))

      Vymazat
    2. Eliško a taky strašně moc děkuju za fotečku, co jsi mi poslala, strašně Ti to tam sluší a udělalo mi to obrovskou radost♥♥♥

      (jo a zjistila jsem, že předchozí mi zapadla do nevyžádané, takže chybka na mojí straně!)

      Vymazat
  3. Ani mi nemluv, i já sem-tam myslela, že odpadnu! A ruce jak trpěly, ale nedala jsem se! A už mám zaječí úmysly na další:o) motivy by byly, jen najít čas a moře trpělivosti!!!

    V závěru jsem přemýšlela, jestli by mi vyšívák byl vlastně co platný, protože jelen mi vyrostl do 25cm! Ale fakt jsem spokojená a v závěru jsem rochnila blahem, že jsem to dala a pokořila tuto metu!

    A už si to špacíruju....... :o))

    OdpovědětVymazat
  4. Vau, tak to je neskutečná krása!

    OdpovědětVymazat
  5. Pab, ešte že sedím, lebo inak by som odpadla od úžasu :o)
    Kabelka je suprová, jedinečná a verím, že naživo je to úúúúplná pecka. Teda, musím uznať, že si mi potvrdila moju teóriu, že nie je dôležitý stroj, ale človek, ktorý na ňom šije. Milujem tvoje kabelky!!!!
    Ja mám tiež v pláne ďalšie tašky z nového Bellet kurzu, ale kedy bude čas faaakt neviem.
    Každopádne, mikinča je perfišná tiež a strašne rada by som ťa videla na fotke v mikine spolu s taškou, musí to byť pecka!
    Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ZUzko, to si vždycky říkám, když mám zaječí úmysly o výměně stroje a pak si zas říkám, že musím být rozumná, že už takhle v tom mám korunek /což známe všechny/
      .....možná /určitě/ by byl jelen na vyšíváku 100% dokonalý, ale v závěru se mi líbí právě ta "hrubá jemnost" a vlastně i pocit, že od začátku do konce jsem to vytvořila já a né jen stroj s PC, kterýmu bych to zadala do programu:))

      Jelen mě furt baví a to je hlavní a mé okolí už je zvyklé na moje barevný nálady a snad už se ani moc nediví:))

      ....pokusím se ulovit fotku mikinu s taškou a popřípadě vystavím.

      S kurzy to mám taky tak, vždycky si říkám, že bych začala šít zároveň se začátkem, ale pak mi do toho vlítne třeba noční směna a hlavně strašně dlouho mi trvá výběr materiálu..... něco chci trochu jinak - to je na začátku a než se dokopu k uskutečnění, je má představa někdy natolik odlišná od skutečného projektu, že už si zase lámu hlavu s tím, jak to mám vlastně udělat..... a pak závidím holkám, které jsou schopny ihned začít šít s vyhlášením kurzu!

      Vymazat
  6. Ola ola Pájo, no takt o je kousek, teda kus. Občas něco jako vyšiji na stroji, ale rozhodně né takové megadílo. Fakt se to vyplatilo do toho jít. Určo by mne zajímalo, jak jsi dělala tu srst, ta je úchvatná. předpokládám, že hrubé rysy jsou cikcakem a ty jemné jsou linka po lince rovným stehem? Nějak mi to jinak nenapadá. určo vystav fotečku jako komplet ju. je to krása.
    Jo a jednu mikču od Janičky Babazinky nosím už 2 roky. Mám i jiné kousky. Jsou to úchvatná a nosivá dílka.
    Jako celou domu ticho po pěšině a teď během pár dnů to tady robalíš. Divoško ;-). Kam se na tebe prdím s mými skrovnými projektíky. Vždycky si říkám, že až bude mezi službami více času, ale víc si snažím užít i holky. Dokud mne "chtěj a potřebují"

    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, přesně tak - cikcak a to všude, pevnou ruku, taky nervy, asi hodně cviku (trénovala jsem taky na pěkným fláku koženky, ona každá látka reaguje jinak) krapet představivosti a hlavně ostrou jehlu!

      Jinak já tady spíš dlouho nebyla..... nějak to s těma směnama nestíhám vše obsluhovat:(( však víš, o čem mluvím .....a taky mrcha zima mi dávala, byla tak dlouháááá a já ju tak moc nemám ráda, do ničeho se mi nechce, ke spoustu věcem se nutím, chybí mi barvy a světlo na dobití šťávy! Ale už je konečně sluníčko, to si chrochtám!!! Uááááááááááááááááá..........

      Pavlína

      Vymazat
  7. Taška je moc krásná a mikynu bych brala též. Nemohu uvěřit, že to bylo vyšité na normálním stroji.

    OdpovědětVymazat
  8. jeleň je úúplne dokonalý ♥♥♥ ... keď nepriznáš, neverím že šicím strojom ... no ale tú makačku si ani nechcem predstaviť, si proste macher !!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuju :O)

      ......mám tu rozkreslené nějaké další motivy, tak snad na ně taky dojde postupem času (po restíkách:))

      Vymazat
  9. Ahoj PaB, jak čtu "U Lady v krámku" - tak kde jinde, než v Pardubicích... Taky tam za ní zajdu a utratím )))). Moc Tě zdravím, třeba se tam někdy sejdeme...
    Taška je úplně epesní a hlavně mi hlava nebere, jaká to musela být makačka. Vím, že Bellet ukazovala šití opakovaně na místě a stínování, ale takhle jsem si to nikdy nespojila.... Je to FAKT NÁDHERA!!!
    Máš krásnou galerii. Nevím, proč Tě nesleduji na blogu - a už sleduji ))) A odkaz na FB je taky supr. Jsi jednička.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano v Pardubicích - je to má zachranná stanice vždycky, když mi něco dojde, tak cupitám tam!

      Vymazat
  10. Nechápem, o to viac sa klaniam Tvojej šikovnosti. Neskutočná vyšívka ohromne pozdvihuje už i tak krásnu kabelku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barborko a já se vždycky chodím kochat k Tobě - je to pohlazení, zbožňuju Tvoje zpracování Echina!

      Vymazat
  11. Pavli, kabelka je fakt prekrasna....Taky obcas delam vysivky na obyc stroji, bo na vysivak proste nejsou penizky...Takze o to vice smekam, ze si to dala na kozenku a do techto uctyhodnych rozmeru...tak, at se kabelka bajecne nosi....papa, p.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó, touha po vyšíváku..... já pak, Pavli, přemýšlela, jestli vůbec dělají takovýhle obr rámy nebo je to možný jen u průmyslových strojů.....

      Vymazat
  12. Odpovědi
    1. Jej, Leni, Ty jako profík asi poznáš na první pohled, že to není na vyšíváku...... ale o to víc si cením Tvé pochvaly! Děkujuůůůůůůůůůů:o)

      Vymazat
  13. Naprosto úžasně vyšité i ušité. Nechápu, jak to děláš, ale máš úžasné nápady i zpracování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Silvi, tak si představ, že já Tě tu vůbec neměla uloženou! ....ale už napraveno:o)

      Ono nápadů by bylo moře, mně to šrotuje i přes noc v hlavě, ale dokopat se ke skutku a promýšlení těch detailů..... to ti pak mám pocit, že mi nešroubuje v hlavě už nic jiného:o) A o spánkovém defektu ani nemluvě!
      A pak v závěru zjistím, že pod tlakem času, když nestíhám - mi to sepne nejlíp....ale zároveň ty stavy nenávidím, tak si vyber....

      Vymazat
  14. Pavli, kabelka je krásná a jelen úžasný. No a Ty jsi taky úžasná. To by mě tedy nenapadlo vyšívat na stroji... Fakt to vypadá moc pěkně.

    Jinak ohledně toho Patchwork spezial - kupuju ho v trafice v Jungmannově ulici tady v Praze. Ta trafika se jmenuje Inmedio a koukala jsem na net, že jsou tyhle trafiky i v Pardubicích. Tak třeba dostávají stejný sortiment. Ale spíš hledej nějakou větší pobočku. Mají víc časopisů - American patchwork, Patchwork profesional i Patchwork magazin, Burda patchwork & quilting a nějaký francouzský časopis o patchworku. A ohledně šití ještě Ottobre. Ale to nekupuju, neumím šít oblečení. I když tedy tu Dianu šití si kupuju v nějaký naivní představě, že jednou něco ušiju :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko moc děkuju za zprávu a za pochvalu!
      Hned jsem dala do vyhledávače, kdepak tuhle trafiku máme.....a čoveče, já kolem ní chodím každé ráno po noční, ale nikdy jsem si tam těchto časopisů nevšimla! Budu se muset pozeptat přímo paní ..... třeba bude ochotná.
      Dianu si občas koupím, teď mám zrovna jednu nachystanou v práci, byly tam hezké zavinovací šatky, tak furt doufám, že na ně najdu čas...... ve 14-ti jsem hodně šila z Burdy (sakra, to zní jak v pravěku:)) a strašně toužím se k tomu vrátit. Šilo se z nich bezva, pěknej stoh jich mám ještě schovanejch, teď v těch novějších mně přijde spousta střihů odfláknutejch, hodně zjednodušenejch a hlavně se několikrát opakujou. Já se pak přistihnu, že si některé novější číslo koupím jen kvůli jednomu jedinému střihu!

      Vymazat
    2. Tu Lenu můžeš koupit i v Bellusu - www.svadlenka.com Jen tam myslím mají zatím jen tu minulou. Tohle je č. 25. Ale počítám, že příští týden už ji tam mít budou. Jinak pro tu chodím do jiné trafiky, tu v té Inmedio nemají.

      Vymazat
    3. Tak, Katko, u nás ani ťuk, ale projížděla jsem net a sem-tam se něco najde:o) takže to prokoumu a zkusím někde objednat. Kterej ty doporučuješ nejvíc ze všech těch časopisů, který jsou zajímavý na šití a nezklamou?

      Vymazat
    4. Mně se nejvíc líbí ta Lena a Patchwork spezial. Ale musím přiznat, že jsem z nich ještě nešila :-))) Ale já jsem hrozná, to Ty určitě ušiješ všechno, co tam uvidíš :-)

      Vymazat
    5. Taky mě tyhle časopisy z ukázek zaujaly asi nejvíc a ještě pokukuju po Burda Patchwork Quilts & Applizieren - na něj jsem našla dokonce nabídku předplatného. Neměla jsi ho někdy, stojí za to? Mně se líbí spíš ten modernější patchwork a strašně mě lákají obrazy technikou patchwork a aplikace....
      Já to bohužel musím objednat všechno přes net, protože u nás je prostě neseženeš!

      S tím šitím bych se tak neprsila:o) ....já s tím svým směnováním toho sice nosím dost v hlavě, ale na to šití mi až tak času zase nezbývá, takže asi tak..... :o))

      Vymazat
    6. Pavli, psala jsem Ti v pondělí mail, tak jen jestli jsi ho četla.

      Vymazat
  15. Tý....! Si děláš srandu? To je neskutečné! Já tu na to čučím s pusou dokořán..... Úžasné Pavlí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni a já se zas k Tobě chodím kochat mozaikou!!! To je fakt parááádička:o))

      Vymazat
    2. ....a ty Tvoje brožata - ta jsou něco extra!!!

      Vymazat
  16. Madam, já padam...:))) tleskám a těším se, až tě jedenou identifikuju "v davu" :)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mellu, děkuju za tak milé navštívení a budu se těšit, až se jednou "v davu" potkáme:o)

      Vymazat
  17. Pavli, práve mi padla sánka z tvojich tašiek a nechce sa znovu zatvoriť. Nádhera! Sledujem a teším sa na ďalšie príspevky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, Katko, vítám Tě! ......a děkuju za tak milou návštěvu, za pochvalu, která potěšíííí....... :o))

      Vymazat
  18. Tak tady jsem nějakou dobu nebyla, a zírám a čtu to znovu dokola se všemi příspěvky a zírám a čtu. Obrovský obdiv a poklona až k zemi. Výšivka je dokonalá a kultivovaná, no a na kožence!!!!! Moje poslední koženková kabelka mi tak rozhodila stroj, že jsem zatím neměla odvahu do další. A fandím i výběru motivu, já teď zrovna z jara chodím s taškou se slepicí, nemyslím tím samozřejmě živou :-) Báječné dny a lovu zdar :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni-Lili :o)
      komentářem o slepici si mě fakt pobavila!!! ....se fakt tlemím při představě, že bys táhla slepici třeba za křídlo:o)
      A proto: "LOVU ZDAR!!!"

      ....a samozřejmě děkuju♥

      Vymazat
  19. Ježiši...to je tak dokonalé a úžasneeee, super vyšite, krásna kabelka a nehovoriac o mikine. Si skrátka jednička. Obdivujem veľmi tvoj blog a odkladám na kukandu, určo sem budem často. Krásne dni prajem.

    OdpovědětVymazat
  20. No ovšem to je extra super výšivka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo-jo, Věrko, ....stále mě nepřestala bavit a jsem z ní pořád stejně nadšená jako na začátku:O)

      Vymazat

Díky za navštívení, za každý Váš komentář...... :o)))
Pavlína